Нарендра Моди положи клетва като министър-председател на Индия за трети мандат

...
Нарендра Моди положи клетва като министър-председател на Индия за трети мандат
Коментари Харесай

Индийският министър-председател Нарендра Моди положи клетва като министър-председател на страната за трети мандат

Нарендра Моди постави клетва като министър-председател на Индия за трети мандат след фрапантен избирателен неуспех, който ще изпита способността му да подсигурява сигурност на политиката в съдружно държавно управление в най-многолюдната нация в света.

Президентът на Индия Друпади Мурму постави клетва пред Моди на гала в неделя в Раштрапати Бхаван, президентския замък в Ню Делхи, на която участваха хиляди високопоставени посетители, в това число водачите на седем прилежащи страни, боливудски звезди и индустриалци.

„ За мен е чест да послужвам на Бхарат “, разгласява Моди на X, минути преди да постави клетва, базирайки се на името на Индия на индийските езици.

Привържениците приветстваха, ръкопляскаха и скандираха „ Моди, Моди “, до момента в който 73-годишният водач, облечен в бяла туника от курта и синьо полусако, беше свикан да постави клетва.

След като постави клетва, Моди, одружен от представители на неговата индуистко-националистическа партия и водачи на своите съдружни сътрудници, с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР